Vedlegg til søknaden
Følgende vedlegg skal i hovedsak legges i samme fil som søknaden
6.1 Kart
Kart skal i hovedsak innarbeides i søknaden. Vi ber om at detaljkart også vedlegges søknaden, i et format som gjør det enkelt med utskrift. Følg kravene til kart som er angitt i kartmodulen.
6.2 Liste over berørte eiendommer
Søknaden skal inneholde en liste over berørte eiendommer, som kun inneholder eiendommenes gårds- og bruksnummer. Denne listen vil være offentlig. Du skal også separat vedlegge en liste over grunneiere og rettighetshavere, se under.
6.3 Fotografier av berørt område
Det skal legges ved fotografier av berørt område. Dette inkluderer oversiktsbilde, inntaksområde, rørgatetrasé, veier, kraftstasjonsplassering, eventuelle spesielle landskapselementer eller verneområder. Inngrepene kan gjerne visualiseres på bildene. Ved eksponering i et større landskapsrom skal tekniske inngrep som dammer, veier og rørgatetrasé visualiseres. Der det er relevant bør søknaden henvise til disse fotografiene og visualiseringene.
6.4 Fotodokumentasjon ved ulike vannføringer
Det skal legges ved fotodokumentasjon av berørt vassdrag ved ulike beregnede vannføringer. Størrelsen på vannføringen skal oppgis.
Eksempel på fotodokumentasjon av to ulike vannføringer, tatt ved samme fotostandpunkt. Vannføringene her er 1,6 m3/s (venstre) og 28,6 m3/s (høyre). Foto: NVE
6.5 Dokumentasjon på nettkapasitet
Det skal vedlegges bekreftelse fra nettselskapet på nettkapasitet. Denne bekreftelsen skal følge NVEs krav til avklaring om nettkapasitet for kraftproduksjon.
6.6 Eventuell avtale med områdekonsesjonær
Dersom områdekonsesjonær skal stå for bygging og drift av nettilknytningen, skal det vedlegges bekreftelse fra områdekonsesjonær på at de vil bygge, eie og drive nettanlegg for tilknytningen av kraftverket. Kostnadsoverslag for anleggsbidrag for tilknytningsledningen skal angis.
Følgende vedlegg skal sendes separat
6.7 SHAPE-fil
SHAPE-filer over omsøkte prosjektalternativer skal tilfredsstille følgende krav:
- Geo-referert med datum: UTM/ETRS 1989 Zone 33N.
- Navnet på shape-filen må ikke inneholde bokstavene æ, ø eller å.
- Shape-filene skal ligge i en komprimert mappe (zip e.l.). Merk at en shape-fil er en samlefil som består av flere filer som alle må oversendes (.shp, .shx, .dbf, .prj m.fl.).
- Følgende anleggsmidler er aktuelle:
- Vannvei – polyline. Aktuelle objekttyper er «Vannvei i fjell», «Rørgate», «Kanal» og «Kulvert». Linjeobjektene skal være naturlig oppdelt, for eksempel der rørgate går over i vannvei i fjell skal rørgate stoppe ved overgang til vannvei i fjell.
- Kraftstasjonspunkt – punkt.
- Inntakspunkt – punkt. Det skal skilles på om det er hovedinntak til kraftverket eller andre inntak i form av overføringer.
- Utløpspunkt – punkt. Det skal skilles på om det er avløp fra kraftverk eller overføring.
- Damlinje – polylinje.
- Magasin – polygon. Det skal skilles på om det er «Reguleringsmagasin», «Oppdemt permanent hevet magasin», «Senkingsmagasin» eller «Elvemagasin» (inntaksmagasin).
- Ved flere alternativer: innsendingen kan skje ved egne shapefiler for hvert alternativ, eller ved å legge til egenskap/felt "alt" i samtlige filer. Ved bruk av egenskaper fyller du inn alternativet som tall, f.eks. 1, 2, 3 osv.
6.8 Skjema for klassifisering av trykkrør og dammer
Konsekvensene ved brudd på dam og trykkrør skal vurderes ved nye tiltak. Dette gjelder skade på boliger, infrastruktur eller sårbart terreng. Forslag til konsekvensklasse følge søknad om konsesjon. Søknaden vil bli avvist dersom forslag til konsekvensklasse ikke er vedlagt. Det er imidlertid ikke nødvendig å legge fram forslag til konsekvensklasse dersom anlegget er mindre enn de oppgitte størrelsene i damsikkerhetsforskriften § 4-1 fjerde ledd. I disse tilfellene plasseres anlegget i konsekvensklasse 0 uten nærmere vurdering.
For opprustning og utvidelsestiltak skal det foretas ny vurdering av konsekvensklasse dersom det skjer endringer på eller ved anlegget eller i omgivelsene, eller det har inntrådt andre forhold som må forventes å ha betydning for bruddkonsekvensene.
Veiledning for klassifisering av vassdragsanlegg og skjema for klassifisering av trykkrør og dammer er tilgjengelig på NVEs nettsider.
Enkle skisser av dam (plan, oppriss og snitt) skal vedlegges skjema for klassifisering som selvstendige dokumenter.
Vurdering av sensitiv informasjon
Søker må vurdere om skjemaet eller eventuell vedlagt dokumentasjon med vurderinger som ligger til grunn for klassifiseringen inneholder sensitiv informasjon, jf. damsikkerhetsforskriften § 7-8. NVEs veileder informasjonssikkerhet etter damsikkerhetsforskriften § 7-8 utdyper hva som regnes som sensitiv informasjon.
6.9 Skjema for dokumentasjon av hydrologiske forhold
Skjemaet skal fylles ut dersom tiltaket har en forventet midlere årsproduksjon under 40 GWh. Skjemaet kan lastes ned fra NVEs nettside.
6.10 Liste over berørte grunneiere og rettighetshavere
Du skal legge ved en liste over berørte eiendommer, med eiendommenes gårds- og bruksnummer, og grunneier og rettighetshavernes navn og adresser. Av personvernhensyn er denne listen kun ment til intern bruk i NVE. Vi gjør oppmerksom på at dette også gjelder for arealer berørt av nettanlegg.
Oversikt over berørte grunneiere og rettighetshavere vedlegges. Oversikten skal ikke inkludere adresser. Vi gjør oppmerksom på at dette også gjelder for nettilknytning.
6.11 Fagrapporter fra konsekvensutredning
Fagrapporter som er utarbeidet i forbindelse med konsekvensutredning skal vedlegges søknaden. Dersom utredningene til sammen er mindre enn 70 MB, skal de samles i en søkbar PDF-fil.
6.11 Eventuell beslutningsrelevant sensitiv informasjon
Dersom søker mener at sensitive opplysninger er nødvendig for NVEs saksbehandling, skal slik informasjon legges ved søknaden som separate vedlegg og merkes med «Unntatt offentlighet» med henvisning til relevant lovverk.
Dette kan for eksempel gjelde:
- Sensitive artsdata. Her må Miljødirektoratets veileder M-606/2016 «Retningslinjer for håndtering av sensitive artsdata» følges.
- Kraftsensitiv informasjon som er underlagt taushetsplikt etter energiloven § 9-3, jf. kraftberedskapsforskriften § 6-2.
- Damsensitiv informasjon som er underlagt taushetsplikt etter damsikkerhetsforskriften § 7-8.
Merking av sensitiv informasjon
NVE ber om at du merker dokumenter som inneholder sensitiv informasjon både i dokumentet og i filtittelen med:
Bokmål: «Underlagt taushetsplikt etter damsikkerhetsforskriften § 7-8. Unntatt fra innsyn etter offentlighetsloven § 13»
Nynorsk: «Underlagd teieplikt etter damsikkerhetsforskriften § 7-8. Unntatt frå innsyn etter offentleglova § 13»